Alkohol dræber - Critical design

Critical design 2

Om projektet

Fokusområder:

Fritlægning
Plakater
Mockup

I projektet har vi arbejdet med Critical design. Vi vil gerne skabe undren hos modtageren. Projektets tema er ,at unge drikker for meget alkohol i danmark.

For at skabe undren vil vi lave en kampagne hvor vi opstiller gravstene i bybilledet for at skabe opmærksomhed på de steder hvor unge har mistet livet grundet alkohol. 

I projektet har min rolle blandt andet været, at tage billeder til plakater, herunder af gravstene og baggrunde. Dertil har jeg fritlagt stenene. Mine medstuderende har indsat tekst på de fritlagte sten og lavet gravstenen på havnen. Vi har dog alle berørt alle processer.

Danske unge har Europarekord i druk.
– TV2  2023

Baggrunde

Baggrundene vi har brugt til projektet skal repræsentere de steder unge er kommet tilskade eller har mistet livet. Her har vi udvalgt to ulykker, togulykke og drukneulykke. Billederne er taget i Kolding ved jernbanen og lystbådhavnen. I billedet ses et lille lys, som er medbragt til at indstille perspektivet, hvor gravstenen skal “klippes” ind. 

Fritlægning

Billederne er taget i kolding ved en lokal bedemand. Desværre er der stregkode og vand på stenene derfor må de fjernes og herefter fritlægges. Vi fritlægger stenen og tilføjer derefter teksten så de kan indsættes på baggrunden. 

Plakater

Her ses det endelige resultat af vores plakater. Plakaterne har ét fact og afsenderne. Hverken afsender eller fakta er i fokus da vi ønsker at skabe forundring og nysgerrighed hos modtageren. Modtageren skal undre sig over hvorfor der er en gravsten ukendte steder i bybilledet. Modtageren skal derfor “studere” plakaten for at få den fulde oplevelse.  

Mockup af plakater i bybilledet

Til projektet har jeg også lavet et mockup. Tanken var at opsætte plakaterne ved busstoppesteder, togstationer og nær natteliv. plakaterne skal skabe opmærksomhed på konsekvenserne ved høj indtagelse af alkohol. Billedet med busskuret er fra et busstoppested i Kolding. Mockup af den anden plakat i nattelivet er dels lavet af en medstuderende og stockfoto.

Scroll to Top