Nissen

Om projektet

Fokusområder:

Video
Rotoscoping
Premiere Pro

I dette projekt har vi fået til opgave at træne rotoscoping. Emnet måtte vi selv vælge vi skulle blot inkorporere et juleelement da det var sidste opgave inden jul. Vi ville gerne arbejde med “horror” genren da en af gruppemedlemmerne har en gyselig nisse. Her blev temaet hurtigt at få nissen til at være uhyggelig. Vi har fritlagt nissen ved hjælp af rotoscoping i After Effects og klippet resten af videoen i Premiere Pro. Herunder ses mine arbejdsopgaver.

Julekalender afsnit

Vi vil gerne lave projektet som en “horror julekalender” Titlen er derfor “Nattens historier: Nissen”. Vi har filmet hele projektet hos en kammerat fra studiet. Herunder ses den endelige film.

Rotoscoping / fritlæggelse

En vigtig del af min redigeringsprocess er at colorgrade videoerne så de passer til stemning og afsender. Her ses forskellen mellem råmaterialet og efterbehandling. 

Råmateriale

De originale klip før rotoscoping

Efter fritlæggelse

Et klip efter rotoscoping, Læg mærke til skygger: De rigtige skygger er tilstede på tv og væg mens skygger fra hånden er masket ud.

Premiere Pro og lyde

Herunder ses projektet i Premiere Pro. Læg mærke til min arbejdsproces, Jeg benytter mig af mange lydeffekter.

Når jeg starter et videoprojekt finder jeg tit musik/ambient lyde føst, herfra har jeg et godt udgangspunkt for at klippe den visuelle del. I dette projekt har vi dog lavet en del af redigeringen af klippene i After Effects da opgaven primært var at rotoscope. I projektet har vi dels brugt kontinuitetsklipning men også synlig klipning. Den synlig klipning skaber opmærksomhed og er med til at give chok da klipning ikke er ventet.  

Scroll to Top